Карловски полицаи задържаха мъж, задигнал голяма сума пари от дома на възрастно семейство от село Каравелово. По първоначални данни в края на октомври 82-годишен пенсионер и 79-годишната му съпруга се договорили с непознат да подмени всички улуци на къщата им.  Работникът обаче извършил малка част от ремонта, а поискал да му бъде платена сумата от 7000 лева. След като домакините признали, че не разполагат с толкова пари, мъжът издърпал от ръцете на жената над 3600 лева и си тръгнал.

След издирване като заподозрян за посегателството е задържан  38-годишен жител на село от община Съединение. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Криминално проявен и осъждан пловдивчанин също бе задържан заради кражба. 37-годишният мъж е отведен за едно денонощие в ареста, след събрани доказателства, че  от адрес на ул. „Стойчо Мушанов“ в Пловдив с взлом отнел два велосипеда и компютърна конфигурация. Пред разследващите той е направил самопризнания за извършеното посегателство. Намерени и иззети са откраднатите вещи.