Четирима крадци, сред които и дете, са били задържани в Пловдив региона. 17-годишен попадна в ареста след кражба в Кършияка.  Деянието е извършено в края на месец май. Неизвестно лице е откраднало от незаключен микробус, който зареждал специализиран магазин за лов и риболов,  две професионални въдици на стойност 3000 лв. Превозното средство било паркирано на улица «Георги Бенев» в Пловдив. 

Извършителят на престъплението е задържан. Той е на 17 години и има други регистрации за кражби. В момента е с постоянна мярка «Задържане под стража»  в ОСИН Пловдив във връзка с друго престъпление.

19-годишен асеновградчанин е задържан в ареста на районното управление за извършена кражба. Сигналът за престъплението е получен на 17 юни, когато 23-годишен мъж съобщил в полицията, че от служебния автомобил, който управлява, неизвестно лице е откраднало портфейл с личните му документи и сумата от 400 лв. Превозното средство било паркирано на бул. «България» в Асеновград. Задържаният няма предишни криминални прояви. 

В ареста на Раковски е задържан 30-годишен мъж, извършител на кражба. На 22 юни трима местни жители са подали сигнал в районното управление, че при посещение в гробищния парк в квартал Секирово са установили липсата на поставените от тях пейки пред гробните полета на починалите им близки. Извършителят на деянието е задържан. Той е криминално проявен мъж от Раковски. Работата по случа продължава под надзора на прокуратурата.  

Собственик на имота в село Голям Чардак подал сигнал в районното управление, че от къщата му на ул. «Христо Ботев» чрез взломяване на входна врата е извършена кражба на текстилни изделия- платове и кожи на стойност около 4 000 лв. Задържан е 51-годишен мъж от Берковица.