Съмнителна кола с видими щети по нея стана обект на проверка в Пловдив. Оказало се, че е управлявана от 25-годишен англичанин, който освен пиян е бил и дрогиран.

Около 22 часа на 17 юни автопатрул на Второ РУ забелязал автомобил "БМВ", който се движил по пътното платно на бул. "Васил Априлов" с видими щети. Полицаите са опитали да спрат колата, но шофьорът натиснал педала на газта. Последвало кратко преследване и униформените успели да спрат колата на бул. "Свобода". Зад волана бил 25-годишен гражданин на Великобритания.

Младият мъж бил тестван за употреба на алкохол и наркотици, а полевите тестове отчели 1,85 промила алкохол и реагирали положително за употреба на канабис и амфетамин. Той е отведен в ареста. 

Негов колега - 38-годишен пловдивчанин е хванат да шофира отново след употреба на амфетамин и канабис. Проверката е извършена в ранните сутрешните часове на 17 юни на бул. "Шести септември". Служители на сектор "Пътна полиция" спрели за проверка лек автомобил "Форд фокус", като справката за водача показала, че е криминално проявен и осъждан. При извършената проверка с полеви тест се оказало, че той е дрогиран. 

Още един мъж е в ареста, след като малко слред полунощ на 18 юни на кръстовището на бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Балатон" в Пловдив, служители на Първо РУ го спипали да шофира след употреба на алкохол. 44-годишният мъж, седнал зад волана на пежо, "духнал" 1,39 промила.

Тримата мъже са задържани за 24-часа, започнати са три бързи производства. 

Снимката е илюстративна!