Футболист от отбора на село Труд бе осъден на 1000 лева административна глоба заради нападение над главния рефер. Посегателството е станало по време на дербито между клубовете  от „Б” Областна група - ФК „Вихър -2006" – Граф Игнатиево и ФК „Труд".

Мачът се провеждал спокойно до отбелязването на първия гол от страна на домакините- Вихър -2006 в 68-та минута. Феновете и футболистите от противниковия отбор се разгневили, заваляли обиди и псувни.  

Докато вратарят на ФК „Труд" се опитвал да изкара топката от мрежата до него отишъл негов съотборник и го бутнал. Това било видяно от главния съдия, който се приближил до нервния играч. За извършеното от последния нарушение, съдията му показал жълт картон. Тъй като футболистът имал вече такъв, реферът бръкнал в джоба си, за да му покаже и червен. В този момент играчът се засилил и му нанесъл удар с ръка. От него съдията паднал на земята.

Дербито било прекратено веднага, тъй като пострадалият не виждал почти нищо с периферното си зрение на лявото око.

Реферът посетил лечебно заведение. Там бил прегледан и му било изготвено съдебномедицинско удостоверение. От удара той е получил  травматичен оток на лявата половина на лицето и разкъсно - контузна рана по лигавицата на горната устна.

Съдията подал жалба в прокуратурата и футболиста бил привлечен като обвиняем. Не след дълго се изправил и пред съда за причиняване на две телесни повреди на длъжностно лице по хулигански подбуди.

Футболистът признал вина и изказал съжаление. Той съдействал през цялото време на органите на реда по време на досъдебното производство. Подсъдимият е с чисто съдебно минало, без криминални прояви, работещ. Поради това съда се смили към него и го наказа само с финансова санкция. Футболиста бе освободен от наказателна отговорност и глобен с 1000 лева.