Един е арестуван, като предстои ареста и на второ лице след акцията в незаконната фабрика за цигари край Пловдив. Други трима са обявени за общодържавно издирване от органите на МВР, съобщават от прокуратурата.

Както TrafficNews съобщи, снощи бе открита машина за производство на цигари в бивш стопански двор в края на селото. Полицейски патрул на районното в село Труд, който извършвал проверка в района, е открил нелегалната фабрика.

При извършения първоначален оглед е установено, че откритите машини, монтирани в поточна линия, са нови и от най-висок клас. Във фабриката е имало обособено и специално помещение за предварителна обработка и рязане на тютюн. Установени са множество кашони с надпис „Филтър“, картонени изрезки за цигари „Марлборо“,  листове за опаковки, коркофан, ципер, тютюн. Днес в селото пристигна главният прокурор Иван Гешев. На място бяха и главният секретар на МВР и директорът на Областната дирекция ст. комисар Йордан Рогачев. 

Главният прокурор пристигна в Пловдивско, разбита е фабрика за фалшиво MarlboroМашината е открита при операция на пловдивската полиция

Според първоначалните данни, участниците в производството са работили в строга конспиративност и всеки от тях е имал определени отговорности. На територията на фабриката са осигурени битови условия за работниците - спални и сервизни помещения. Сградата е шумоизолирана и със затъмнени прозорци.  В отделно помещение е поставен локален генератор. 

Продължават да се извършват огледи, претърсвания и изземвания, разпити на свидетели, като предстои да бъдат назначени съответните експертизи.