Главният прокурор Иван Гешев пристигна преди минути в пловдивското село Желязно, където снощи е била открита машина за производство на цигари. На място е и директорът на Областната дирекция ст. комисар Йордан Рогачев.

Полицейски патрул на районното в село Труд, който извършвал проверка в района, е открил машината. Според източници на TrafficNews там са се произвеждали цигари от марката Marlboro. 

През юни 2019 г. в съседното село Труд бе разкрита една от най- големите нелегални фабрики за цигари на Балканите. Тогава на място пристигнаха премиерът Бойко Борисов и Гешев, който тогава все още бе зам. главен прокурор. 

Всеки месец завъдът е бълвал по 6 хиляди мастер бокса цигари. Те са от марките "Мурати" и "Роял" на "Филип Морис" и са с гръцки надписи, като се предполага, че са били предназначени за износ в южната ни съседка. Загубите за бюджета са между 15 и 20 милиона. Бяха задържани 11 души. . Работниците, които са били ангажирани с производството са молдовци и украинци, които са живеели вътре в самата фабрика.  

Инвестицията в завода е около 10 милиона лева.  Открит бе още един по-малък цех в село Ръжево Конаре, където са извършвани манипулациите по нарязването на тютюна. Там полицаите са открили и специално изграден тунел за бягство. При операцията е задържан влекач, натоварен с цигари, коготови за транспортиране на стойност 1,5 милиона лева. В самата фабрика също са открити цигари за над 1 милион.