Гонка между червено пежо и полицейски автомобил се е разиграла по главния булевард на Пловдив "Цар Борис III Обединител".

Според очевидци, леката кола се е движила от Тунела в посока бившата Патологична бременност, като именно на кръстовището с "Граф Игнатиев", шофьорката най-накрая е спряла. 

Полицаи са засекли автомобила, а в последствие е извикано подкрепление и патрул на "Пътна полиция". По данни на очевидците, младата жена, управлявала автомобила, е свалена с белезници. В последствие ръцете на жената са освободени, ала номерата на колата ѝ бяха свалени пред очите на наш репортер. Последва детайлен оглед и претърсване на червения автомобил. 

По неофициална информация става дума за полицейска акция срещу дрогирани шофьори зад волана, но към този момент не е установено дали на девойката е бил направен драг чек. Възможно е номерата на колата да са били свалени поради неправоспособност, подправени регистрационни табели и др. 

Момичето било видимо изплашено от проверката, споделят пловдивчани от близките обекти. Тя и нейните трима спътници отказаха да коментират причината за екшъна, като единственото, което казаха е, че акцията е "строго секретна". 

Към момента в района е останал само един полицейски автомобил, а червената кола със свалени номера продължава да стои в кръстовището.