Друсан водач е задържан от полицията в Хисаря. Оказало се, че в автомобила имало още дрога, както и незаконни боеприпаси.

На 19 октомври служители на РУ Хисаря при проверка по линия „Пътен контрол“ спрели 35-годишен водач от село Дълго Поле. Дръг тест установил, че мъжа зад волана е друсан- употребил е тетрахидроканабинол .

Служителите на реда предприели незабавни процесуално следствени действия - претърсване и изземване на превозното средство, където били открити голям брой боеприпаси от различни калибри- бойни и ловни, един боен пистолет, пакет с 30 грама марихуана и електронна везна.

Направен е и обиск на  два адреса, ползвани от задържания. От тях са иззети незаконно притежавана пушка, голям брой боеприпаси за нея и 200 броя бойни патрони.

В двора на имота са намерени и две растения “Канабис” с добре оформени глави – съцветия.

Лицето е задържано за 24 часа по ЗМВР, като след доклад в съответната прокуратура предстои повдигане на 4 обвинения- управление на МПС след употреба на наркотични вещества, държане на наркотични вещества и тяхното отглеждане, притежание на незаконни оръжия и боеприпаси. Работата по документиране на случая продължава.