Окончателно, с решение на ВКС, осъдиха по повдигнатите от Окръжна прокуратура – Плевен обвинения, извършителите на грабеж, придружен с убийството на Кирил и причиняване на телесна повреда на жена му Галя, извършени в дома на семейството в Левски.

За бруталното престъпление Иво и Валентин са осъдени на доживотен затвор, а Тихомир на 20 години лишаване от свобода. По същото дело мъж е осъдена за вещно укривателство на три години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок, съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Наглият грабеж, завършил със смъртта на известния Киро Чейнджа потресе Левски в последния ден на 2016 година. Обвинителният акт е внесен от Окръжна прокуратура – Плевен. След разглеждане на делото от три съдебни инстанции, извършителите са признати за виновни и са осъдени по повдигнатите им от прокуратурата обвинения. 

Съдът е признал тримата грабители за виновни за това, че на 30.12.2016 г. в Левски в съучастие отнели златни накити, чуждестранна валута, сумата от 38 294,35 лева или чужди движими вещи на обща стойност 92 259,75 лева, от владението на Киро Чейнджа, като употребили за това сила, като грабежа е в големи размери и е бил придружен с тежка телесна повреда за Галя и с убийството на Кирил. 

Брутално убийство след грабеж вся ужас в цял градТрима мъже убиха от бой 57-годишен мъж и му задигнаха 100 000 лева