Окръжна прокуратура – Пловдив обвини двама мъже, обрали магазин. Те отмъкнали 400 лева и нападнали продавачка в Кючука. Кражбата била извършена на 27 януари.

Двамата мъже работели в автомивка и във въпросния ден изпили около 2 литра ракия. След края на работното време се прибрали по домовете си и се разбрали по-късно да излязат да пият кафе. Докато вървели към заведение, единият от тях предложил на другия да извършат грабеж в магазин на ул. „Чорлу“, покрай който минавали. Те видели, че няма клиенти вътре и там се намирала  само продавачката. Двамата били облечени с тъмни дрехи и шапки. Към 20,30 часа влезли в магазина, като по това време продавачката била в дъното на помещението. Тя била отишла да вземе метла, за да почисти зад барплота и касата. Когато двамата се приближили към нея, жената се уплашила, започнала да се отбранява, като удряла с метлата по главата единия от тях. Единият от мъжете я хванал през кръста, за да не се движи, а през това време другият отворил касата. Кутията с парите от оборота паднала на земята. Двамата събрали банкнотите, след което избягали от магазина и си разделили отнетата сума от 400  лева.

Срещу оибирджиите е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 31 януари 2020 г. и те се намират в затвора. И двамата са осъждани преди.  

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което двамата са обвинени, е „лишаване от свобода“  от 5 до 15 години.