Двама наркопрласьори са задържани при акция в Пазарджик. На един от входовете към града екипите спрели лек автомобил „Опел“, управляван от 39-годишен  жител на пазарджишкото село Мокрище. До него пътувал аверът му 30-годишен мъж от пещерското село Радилово. Последвал личен обиск и на двамата мъже, в резултат на което били открити общо три полиетиленови плика с бяло прахообразно вещество.

При направения полеви наркотест се оказало, че става дума за амфетамин с общо тегло 317 грама. В жилището на единия от мъжете органите на реда открили и електронна везна. Двамата са задържани първоначално за срок от 24 часа. С постановление на наблюдаващ прокурор срокът на арест е удължен със 72 часа. По случая се води досъдебно производство, а работата по документиране на престъпната дейност на двамата дилъри продължава.

Междувременно в града е бил задържан още един мъж с наркотици. Това е станало вчера около 14.00ч. на една от улиците в Пазарджик. Екипите засекли 32-годишен пазарджиклия и му извършили личен обиск. У него те открили метална кутия, съдържаща суха листна маса от лави и съцветия. Полевия наркотест отчел положителна проба на марихуана. Иззетата дрога е с маса малко над 35 грама. Притежателят и е задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него се води бързо производство.