3000 лева глоба и 12 месеца без книжка – такава санкция получи пловдивчанин, дрифтил в Пловдив пред погледите на полицаи. Мъжът е санкциониран след опит да избяга.

Екстремната каскада е станала минути преди полунощ преди няколко месеца на кръстовището между булевард „6 септември” и улица „Свобода”. БМВ се е движело по булеварда и при навлизане в кръстовището е започнало да занася. Умишлено водачът направил два кръга дрифтирайки. В същото време на кръстовището е имало екип от сектор „Сигма”, които забелязали изпълненията на немската машина.

Униформените тръгнали към колата, но при опит БМВ-то да потегли, една от гумите му се пръска. Водачът е бил проверен, като се оказало, че той не носи в себе си талон и книжка.

Пловдивчанинът е бил санкциониран с акт, а след месец му било връчено и наказателното постановление. Дрифтърът бил наказан с 3 бона глоба и лишаване от книжка за една година.  Шофьорът обаче подал молба за отмяна на санкцията в съда.

Пред магистратите той заявил, че всъщност не е дрифтил, а е завивал по улица „Свобода”. Освен това разказал, че полицейските служители са пристигнали, когато вече са сменяли спуканата гума,а не преди това.

Коренно различни са били показанията на свидетелите – полицейските служители, които са наблюдавали пируетите на колата и действията на шофьора.

В крайна сметка тежест пред съда имаха думите на униформените. Поради тази причина жалбата на гонкаджията не бе уважена. Магистратите потвърдиха жестоката санкция.