Директорът на театъра в Смолян Румен Бечев отново е призован за разпит в полицията. Това научи TrafficNews. Припомняме, че Бечев бе отведен от полицейски служители от сградата на театъра в Смолян около обяд вчера. До късните часове той е давал показания, а след това освободен. Тази сутрин директорът отново е повикан в Пловдив за даване на обяснения.

По-късно днес прокуратурата ще реши дали да му бъде повдигнато обвинение и съответно да бъде задържан за 72 часа.

От държавното обвинение ще разкрият подробности за престъпната схема. Заедно с представители на МВР ще бъде даден брифинг.

Припомняме, че Бечев бе отведен от полицейски служители от сградата на театъра в Смолян около обяд вчера. В същото време Левон Манукян все още не е внесъл паричната си гаранция от 50 хиляди лева. 

Одитори: Частни продуценти са печелили стотици хиляди от държавните театриДесетки хиляди левове са раздадени като ДМС, някои получавали по 22 бона, докато други взимали 100 лв.

Припомняме, че Левон Манукян беше арестуван и обвинен за фиктивни назначения, с което е ощетен бюджетът.

Присвоени са средства на театъра в размер малко под 1 милион лева, обявиха от прокуратурата.

Сключвани са реални трудови договори, но хората никога не са работили реално в театъра. Получавали са парите и после са ги предавали на един от обвиняемите - Атанас Георгиев.

Четирима души са с повдигнати обвинения по случая. Вчера съдът в Пловдив постанови и постоянен арест за програмиста Петко Писков, считан от обвинението за мозък на схемата.

Прокурор Галин Гавраилов: Ако има намесени висши служители от министерството, ще има повдигнати обвинения

Пуснаха под парична гаранция диригента Левон Манукян, съдействал на разследващите