Дилър на най-различни видове дрога поиска да излезе от ареста. Рецидивистът последно е спипан с четири вида наркотици.

Пловдивският апелативен съд поряза исканията на мъжа, като категорично отхвърли желанието му за промяна на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Срещу Г. Т.  е повдигнато обвинение за държане на няколко вида наркотици с цел разпространение. От дома му и при личен обиск са иззети 152 грама марихуана, близо 100 грама кокаин, 48 грама амфетамини и 0.88 грама екстази. В апартамента, който обитавал, имало и най-различни нарко пособия - везна, гриндер за мелене на марихуана, множество опаковки за еднократна употреба със съответните дози наркотици в тях. 

Според съда има сериозна опасност мъжа да се укрие и да извърши ново престъпление. Причината за това е черното минало на мъжа - той е осъждан два пъти за престъпления, свързани с наркотици, като сегашното му престъпление е извършено в изпитателния срок на първото му осъждане. Освен това той не обитавал никой от двата си обявени адреса. 

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста в Пловдив, където се намираше обвиняемият и съдебната зала, в която бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът на обвиняемия.