Дават на съд медицинска сестра от Велико Търново. Тя е използвала банковата карта на починал пациент, като е изтеглила 1200 лева. Това съобщават от Окръжна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу медицинската сестра е за това, че в периода от 25.02.2019 г. до 27.02.2019 г., на десет пъти е използвала платежен инструмент, банкова карта на титуляра. Тя е извършила проверки на салдо и е направила транзакции, при които е изтеглила сумата от 1200 лева чрез АТМ – устройства.

Пациентът бил приет в болнично отделение, като няколко дни по-късно починал в реанимацията на болницата. В личния му багаж имал портфейл и дебитната карта, с наличност 3900 лева. След преместването му в реанимация, сестрата, която била нощна смяна, събрала и преместила и багажа му, пише clinica.bg.

Тогава видяла и взела банковата карта и листче с ПИН-код и решила да се възползва. На следващия ден, роднините на починалия дошли да приберат тялото и багажа му. След като се прибрали установили, че дебитната му карта липсва. На 26.02. блокирали картата. Междувременно, обвиняемата изтеглила от банковата сметка на починалия пациент различни суми чрез АТМ-устройства на обща стойност 1200 лева. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.