Събка Рашкова е сключила споразумение с прокуратурата, 3 месеца след като би задържана с голямо количество хероин. Тя е осъдена на 5 години лишаване от свобода при общ режим. Освен това, дъщерята на Цар Киро ще трябва да заплати глоба в размер на 50 000 лева.

Рашкова се е признала за виновна за това, че на 24 февруари е държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества в особено големи размери. Както вече ви съобщихме, тя бе задържана с 2054,68 грама хероин. Общата стойност на наркотика е 184 921,20 лв. 

Арестуван бе и нейният племенник - Георги. Двамата били следени от полиция, който са спрели колата на жената на пловдивски булевард. Направен е обиск, при който е открит наркотикът, скрит в колана на Събка.

В хода на бързото производство са направени две експертизи, като едната е установила безспорно, че държаното вещество е хероин. Другата установила процентното съдържание на активното вещество в отделните пакети, като в по-голямата част от тях то е 38.8 %. 

Двамата се занимавали от няколко месеца с търговия с дрога. Хероинът е внесен от Турция. Той е бил закупен от южната ни съседка и прекаран през граница от дъщерята на Цар Киро. Щом пристигнала в Свиленград, Рашкова влязла в местно казино и се обадила на Георги да дойде да я вземе.

Съдят по бързата процедура дъщерята на Цар Киро, арестувана с 2 кг хероинОткритата дрога е на стойност 185 хиляди лева