От началото на въведените кризисни мерки, четирима пловдивчани са нарушили карантината си. Това съобщи директорът на ОД МВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев. Той добави, че спрямо тези лица са започнати производства и е уведомена прокуратурата.

„Съвместно с РЗИ извършваме проверки за лицата, поставени под карантина. До вчерашния ден бяха 1867 души. До момента има четирима нарушители от началото на въвеждането на мерките”, каза старши комисар Рогачев.

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

В рамките на два дни, двама пловдивчани с предписания от РЗИ, опитаха да напуснат Пловдив. Мъжете са под карантина, след като се върнали от чужбина.

Пловдивчанин под карантина опита да напусне Пловдив, хванаха го на Кукленско шосеМеждународен шофьор пък бе арестуван в Пазарджик

Пловдивчанин не спази карантината си, опита да напусне ПловдивМъжът е спипан на КПП-то на Коматевско