Четирима маскирани мъже нападат денонощен магазин в столичния квартал "Слатина". Използват и интересна тактика – точно преди удара спират тока на част от магазина. Когато продавачът, който е на смяна излиза да провери какво става, е пребит и заплашен с нож.

През това време групата задига част от стоката – цигари, билети от лотарията и оборота от касата.

Четири камери са ги заснели, но нападателите не са били притеснени, че ги снимат. Изключително нагли и смели са били крадците. След като обезвреждат човека, който е на смяна в магазина, те се насочват директно към касата.

„Спрели тока на нощната смяна, изкарали са продавача навън и са взели стекове цигари и каквото е имало в касата“, посочи собственикът на магазина пред БТВ.

Били са въоръжени с ножове, даже са забравили един нож на тезгяха от бързане, се вижда още от записа на камерите.

Продавачът от нощната смяна казва, че е ритан и удрян от нападателите, той е много изплашен. Откраднати са и билети от националната лотария. Загубите за магазина са от 8 000 до 10 000 лева общо, смята собственикът на магазина.

493 са извършените грабежи през миналата година в София - това показва статистиката на СДВР. От тях 10 са били въоръжени. Става дума за посегателства върху хора, жилища, автомобили, търговски обекти.

От извършените обири през миналата година разкритите са 166.