Вечерта на 25 срещу 26 септември, 7 години след арестите им в Свети Влас, бандата на Маруан, известна още като “Гастрольорите“, прави опит за пореден обир в столицата. Мароан Ел Масри заедно с Ангел Пеев – бивш надзирател от Софийския централен затвор, разбиват банкомат малко след зареждането му в столичния квартал Лагера. В машината е имало около 100 000 лева, на място ги задържат двама полицаи.

Бандитите са задържани и им е повдигнато обвинение, като в последствие се оплакват от полицейско насилие, което според тях им е приложено по време на задържането им.

Мароан Ел Масри стана известен през 2012 година, когато беше задържан за влизане с взлом в къща в Свети Влас. Заедно с него са Илиян Манолов с прякор Дългия, Илиян Йосков – Муци, Живомир Бакърджиев – тогава бивша барета, и Ангел Пеев, който към онзи момент е бил действащият надзирател от Софийския централен затвор.

Бандата касоразбивачи бяха спипани на 26 септември 2012 . при опит да откраднат 50 хил. лева от къщата на строителен предприемач - Васил Джуров в Свети Влас. Те са участвали в извършването на най-големия обир у нас на банковия трезор на бул. “Евлоги Георгиев”, а от една от касетките там групата прибрала над 50 килограма чист кокаин.

При арестите на групата в дома на техния помощник Ангел Пеев бяха открити 2 кила кокаин с над 60 процента чистота и още 55 грама с 80% концентрация. Смята се, че тази дрога е част от плячката от обрания трезор.

Специализираният наказателен съд постанови седем години затвор и 30 000 лева глоба за Ангел Пеев. По 4 години лишаване от свобода бяха присъдени на Мароан Ел Масри, Илиян Манолев и Живомир Бакърджиев, бивш служител в Спецотряда за борба с тероризма (СОБТ). Наложеното наказание на петия подсъдим Илиан Йосков е 3 години и 6 месеца затвор.