Заловиха трима крадци, извършили няколко кражби в района на Велинград. Още в края на месец ноември криминалисти започнали разследване на няколко случая на кражби от офиси, автосервизи и автоморги в курортния град.  В хода на близо 10-дневната денонощна работа разследващите предприели множество оперативни действия, включително и преглед на голям обем от записи от охранителни камери на търговски обекти, офиси и домове, и  попаднали в дирите на тримата извършители – двама братя на 19 и 20 г. от  велинградския квартал „Анезица“ и техен 20-годишен съучастник, жител на септемврийското село Семчиново.

И тримата са с множество криминалистични прояви, осъждани са, като с най-много присъди се оказал единият от братята. При извършване на допълнителни оперативни и процесуални действия било установено, че двама от тях са автори на още две кражби.

На 8 декември те разбили врата на хранителен магазин и отмъкнали оборота от касата на стойност около 100 лева. В полицейското управление бил получен сигнал от 55-годишен мъж от велинградското село Бутрева. В началото на месеца той отишъл да отвори магазина си в центъра на селото, когато заварил разбитата врата на обекта. От вътре липсвали около 40 килограма месни продукти, хранителни и захарни изделия, енергийни напитки и сумата от около 80 лева. Собственикът се простил и с флекс и комплект инструменти. В хода на разследването криминалистите установили, че и тук автори на посегателството са двамата от групата, но в съучастие с 19-годишен младеж  от Семчиново. И при двата случая полицаите са открили и иззели веществени доказателства, имащи отношение към извършените престъпления. Работата по случаите продължава под наблюдение на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.