Веселин Ампов, който преди десетина години отключваше последен модел мерцедес само с поглед, е заловен отново от полицията. Този път пловдивчанинът е хванат в крачка за пласиране на наркотични вещества, научи TrafficNews от свои източници.

Ампов е приведен в арестното помещение на затвора, след като и таксито, което управлява са намерени наркотици. Според слуховете, дрогата била предназначена за лишени от свобода, които въртели търговия със забранените вещества. Дилърите зад решетките продавали, а парите от дрогата били давани на Ампов от роднините на затворниците.

Последното задържане на топ крадеца бе през 2017 година, когато бе уловен да шофира кола с с фалшиви табели. Полицаи от 6-то районно го спрели за проверка на ул. "Ландос" и след като проверили документите, го разкрили. 

Възход и падение! Спипаха Автокрадец №1 с такси с фалшиви номера в ПловдивВеселин Ампов е в ареста на 6 РПУ след поредната издънка

Ампов се прочу през 90-те, когато бе на върха на славата си. Бил толкова добър, че можел за секунди да отключи кола. Най-лесни са мерцедесите, аудитата и фолксвагените. Волвото са по-трудни, казва Ампов. До 2000 г., когато за последен път го прибрали зад решетките за задигнато возило, крадял по поръчка. Получавал по 5-6 хил. лв. възнаграждение.

След дълъг престой в затвора, Ампов излиза на свобода и установява, че в бизнеса има нови играчи, а за да откраднеш скъп автомобил, вече трябва да разполагаш със специална техника. Парадоксалното е, че Ампов е имал добър старт в живота, израснал е в семейство на висшисти. Учил е в музикално училище. Майка му е била старши научен сътрудник в Института по тютюна в Пловдив. Баща му имал одиторска къща, но от тревоги по сина си се разболява и умира от рак.

Ампов е прекарал толкова време зад решетките, че е половин адвокат. Така го наричали и съкилийниците с които лежал - Адвоката. Той им пишел жалбите до съответните инстанции. 

След като прекъсва кариерата си на автокрадец, Ампов започва да се занимава с по-дребни престъпления. Бе задържан за кражба на куфар с дрехи на убита жена, а преди пет години влезе зад решетките заради притежание на 5 грама марихуана. 

През последните години Ампов работи като таксиметров шофьор, за да се издържа. Интересно как при богатото си криминално минало се е сдобил с право да управлява такси, след като по закон водачите трябва да бъдат с чисто съдебно досие.