Задържан е началникът на отдела за противодействие наркотрафика  и разпространението на наркотици към главна дирекция за борба с организираната престъпност, след получен подкуп. Отделно е задържан и началникът на сектора към същата дирекция, както и служител на МВР.  Това съобщи главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг след ареста.

„Това е меко казано грозно, ти да осигуряваш чадът на наркогрупи и да предаваш доверието на своите партньори в международен аспект“, каза Гешев.

Към момента тримата са задържани за 24 часа. Акцията е започнала вчера след 17 часа, като момента продължава претърсванията на множество обекти и жилища.

„Става въпрос за организирана престъпна група, занимаваща се с подкупи и упражняване на логистика, чадър на престъпни групи занимаващи се с наркотици не само на територията на България“, каза Обвинител номер 1.

„Не правим разлика за това кой нарушава закона и от коя институция е. Пострадалите са български граждани, които страдат от този вид престъпност, нашите деца, които са бъдещето на България. Работата на прокуратурата е да бъдем безкомпромисни към всеки, който извършва престъпления или нарушения“, категоричен бе главният прокурор.