Мъж е бил арестуван непосредствено след нападението на възрастната жена от Белозем. Припомняме, че 87-годишната Атанаска бе обрана и измъчвана от двама крадци. След обира тя била блъсната на земята, в следствие на което получи тежки травми на бедрото.

Апаши пребиха самотна жена в Белозем! Влачили я из къщата, за да им даде париДвама души са задържани за нападението

Веднага след посегателството, униформени са обиколили ромската махала, по информация за евентуален извършител. При обхода посетили къща, в която живеел близък на заподозрения. Още на вратата домакина, без дори да знае за какво иде реч, започнал да крещи на полицаите да се махат от имота му. „Какви сте вие. Докога ще се разправя с вас? Махайте се от тук.Няма да барате никой“, заявил мъжът. Оказало се, че той е стар познайник на полицията. Той опитал да тръшне вратата на къщата си под носа на служителите на МВР, но последвал арест.

В районното мъжът обяснил, че полицаите не били с униформи и се припознал. Подобно становище изложил и пред Районен съд, където бил отведен за наказание.

Жителят на ромската махала заявил, че не познава органите на реда, както и че последните не се легитимирали. Оказва се обаче, че по същото време на проверката, на улицата пред къщата били позиционирани няколко патрулки, а униформени обикаляли в района.

Заради грубите си действия, мъжът бе санкциониран по указа за дребното хулиганство. Той е осъден на глоба в размер на 200 лева.

Както TrafficNews съобщи, два дни след посегателството в Белозем, селото почерня от полиция. Униформени и спецкучета проверяваха наред къщите в ромските махали и домовете на криминално проявени. На място пристигнаха дори Главният прокурор – Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов, придружени от директора на ОД МВР – Йордан Рогачев.

Иван Гешев и Младен Маринов в Белозем ОБЗОР42 задържани при мащабната полицейската акция