Арестуваха дилър на хероин в Пловдив. Той е  познат с прякора „Картофа“ В дома на 43-годишния криминално проявен мъж са открити приспособления за пакетиране на дрогата. Проверката е извършена рано сутринта на 29 май на улица „Кармен“ в кв. Столипиново. Мъжът, който е криминално проявен по линия наркоразпространение често бил забелязван в района на пощата и е добре познат на жителите в квартала.

В момента на задържането се опитал да се освободи като изхвърли, близо 30 броя свити ъгълчета с наркотичното вещество, което носел. В хода на последвало претърсване и изземване от адреса обитаван от лицето на улица „Клисура“, са открити множество празни найлонови пликчета и инструментариум свързан с подготвка за пълнене и пакетиране- бръснарско ножче и пластмасова бъркалка с форма на лъжица.

 Откритият хеорин е с тегло 1,95 грама, а притежателят му е задържан в полицейския арест. Започнато е бързо производство за престъпление. Материалите по случая се внесени за доклад в Окръжна прокуратура Пловдив и мъжът вече е в ареста със 72 часова мярка. Справка в масивите на МВР сочи, че на 22 май 2017 г, дилърът е бил задържан за разпространение на наркотици и за извършеното престъпление е лежал в затвора, от където е освободен през 2019г.