Българин, идентифициран като Светослав М. Тодоров, е бил арестуван с 46 пликчета кокаин в стомаха в Доминиканската република, съобщава вестник Dominican Today, цитиран от БГНЕС. Арестът е бил извършен на международното летище на Пунта Кана, където Тодоров е минавал проверка, преди да се качи на самолет за Белгия. Българинът бил откаран в болница, където наркотичното вещество било извадено.

Наркотикът е открит чрез рентгеновите апарати на входа за чуждестранни граждани, съобщават още от дирекцията. Властите смятат, че задържаният е бил използван за муле на наркотрафиканти. Националната дирекция за контрол на наркотиците наскоро разби мрежа от наркодилъри, които са имали за цел да вербуват чужденци, за да ги използва като "мулета" за пренасяне на дрога в различни държави, предимно в Европа.

С ареста на българския гражданин броят на мулетата, които властите са арестували досега на няколко летища, включително Лас Америкас, Пунта Кана, Сибао де Сантяго и Пуерто Плата, се увеличава до тринадесет.