Към този час задържаните при специализирана операция срещу телефонни измами във Ветово вече са 10 души, сред които две "мулета" и шестима свързани с организацията на схемата - Христо Пожарникаря, Пламен Роджера, Пешо Първанов, Васьо Гръка, Яни Якуш и Топчо Янакиев. 

Преди минути беше разбита и къщата на Христо Пожарникаря. През разбитата врата на дома са нахлули полицаи и служители на НАП. От имота са конфискувани лек автомобил "Ауди" и парфюми. Пожарникаря е задържан малко по-рано днес на границата с Румъния. 

До този момент обаче е ясно, че той не е държал голяма част от спечеленото в дома си. Парите, златото и други облаги от незаконната дейност са скрити при дядо му Иван, известен с прякор Фашата, или при чичо му Ицо. До момента са открити 7 500 лева.

Цялото Ветово е блокирано от жандармерия и полиция, а пред някои от къщите, свързани с ало измамниците, има и коли на агенцията по приходите. Нейни служители описват къщи и имущество.

Командировани са сили на жандармерията от цялата страна, а Ветово остава блокирано, предава репортер на TrafficNews. Проверяват се всички автомобили на входовете и изходите.

Акция срещу телефонните измамници! Жандармерия нахлу във ВетовоЗапочнаха арести и претърсвания

Шест ареста! Разбиха група на ало измамници във Ветово, Топчо и Якуш се опитаха да избягатЖандармерия е окупирала входовете и изходите на Ветово

Вижте кои са арестуваните тук:

Шест ареста! Разбиха група на ало измамници във Ветово, Топчо и Якуш се опитаха да избягатЖандармерия е окупирала входовете и изходите на Ветово

Ето как протича акцията:

Ветово към този момент!