Внукът на Цар Киро Ангел Рашков изнесе сърцераздирателни последни думи пред съда, като помоли да бъде оставен на свобода, след като бе хванат да шофира в нетрезво състояние, както и с 350 таблетки "ксанакс".

Собственикът на най-мощната серийно произвеждана кола в света "Нисан" GT-R проплака пред съда, че е бил съкратен и има две деца, за които да се грижи.

"Много съжалявам. Покайвам се и си взех поука. Искам да се грижа за семейството си. Поради пандемията ме съкратиха. Бъдете снизходителен към мен. Работих във фирма за теникиджийство, като общ работник. Съжалявам", каза в последната си дума Рашков.

Съдебният състав обаче изобщо не се трогна и уважи искането на прокуратурата за постоянно задържане под стража. 

Рашков има множество криминални прояви и е лежал в затвора през 2012-2014 година. 

"Всички доказателства безспорно клонят към авторството на деянието. Самия Рашков е признал вината си. От справката за съдимост, той е съден - изтърпявал е около 2 години наказание в затвора. Това обаче не е изиграло роля за превъзпитание. Към момента се води спрямо него и друго разследване. Това ни навежда на мисълта, че може да извърши друго престъпление и да се укрие", заяви прокурорът по делото.

Той добави, че Рашков не живее на адреса по личната му карта, а на друг - в Тракия. На такова мнение е адвокат Василев, който определи като неоснователно искането на прокуратурата.

"Да, налице са доказателства за авторството на престъплението. Той е тестван, дава и кръв. Не съм съгласен обаче, че клиентът ми може да се укрие или да извърши друго престъпление. За тези предпоставки не са налице и не са доказани", заяви адвокат Василев. 

Той посочи, че Рашков има постоянен адрес, баща е на две деца - малолетни.

"Факт е присъдата му, да има и множество криминални прояви, но към този момент срещу него няма висящи дела и други регистрации. Рашков е признал вината си, бил е критичен към поведението си.Тази мярка е тежка за подобно престъпление", допълни защитникът на Ангел Рашков.

В крайна сметка Рашков остава в ареста. Според съда са налице две от основните предпоставки за взимане на най-тежката мярка, а именно обосновано предположение за авторство и реална опасност от извършване на друго престъпление.

„Рашков е лице с висока степен на обществата опасност. Той има три присъди зад гърба си“, считат магистратите.

Две за документна измама и една за подкуп. Лежал е в затвора и освободен през 2014 година. От тогава са му издадени 24 наказателни постановления и 10 фиша за нарушения.

Часове преди ареста: Внукът на Цар Киро кара в насрещното със страшен рев на двигателяСъбуди пловдивчани в неделя сутрин, оплака се потърпевша

Арестуваха внука на Цар Киро пиян със спортната си колаВ автомобилът е открит и ксанакс