Спецакция срещу наркотиците бе проведена в Пловдив. При полицейските действия през изминалата седмица са задържани деветима, иззети са различни по вид и количество наркотици. Близо 12,5 килограма стръкове със съцветия канабис открили служители от отдел „Криминална полиция“ при претърсване в товарен автомобил, ползван от 35-годишен пловдивчанин.

Карловските им колеги иззели над 0,8 грама метаамфетамин и 0,3 грама амфетамин при обиски на 40-годишен шофьор на лек автомобил и спътниците му – 22-годишен младеж и 26-годишна жена.  

Засечени в Кършияка две момчета, на 19 и 16 години, изхвърлили на земята по пакетче амфетамин. По подобен начин  решил да се освободи от топче със суха зелена листна маса и 20-годишен пловдивчанин, спрян за проверка от полицаи. Още 16 такива разфасовки и електронна везна били намерени и на адреса му, а експертна справка показала, че става дума за марихуана с общо тегло над  22,6 грама.

Междувременно над 0,6 грама от същия наркотик и 11 грама синтетичен канабиноид криминалисти от районното управление иззели от  двава 18-годишни.  Всички извършители, част от които имат криминални регистрации и присъди, са били задържани за едно денонощие. По случаите са образувани 8 бързи и едно досъдебно производство под наблюдение на прокуратурата.