Четирима мъже са били заловени при акция срещу разпространението на наркотици в Пловдив. 35-годишен пловдивчанин бил спипан с марихуана и буча бяло вещество при проверка на улица «Стефан Стамболов» преди два дни. При последвалите процесуално- следствени действия от дома на мъжа са иззети електронна везна, бяло вещество на бучки и в празообразно състояние, зелена суха тревиста маса и таблетки във формата на «мече».

От изготвената експертна справка е установено, че откритата тревиста маса е марихуаната- 17,55 гр, амфетамин – 28,12 гр,  а таблетките съдържат екстази с тегло 0,65 гр. Лицето, което е било вече осъждано за същото престъпление, е в ареста за 72 часа.  

22-годишен е бил задържан при проверка на приземния етаж, който обитавал на ул. "Богомил".  В дома му са открити високо-рискови наркотични вещества. Видно от експертната справка откритите вещества са амфетамин  0,87гр и 0,25 гр. от психотропното вещество "бутинака", което е сравнително ново на пазара.  В ареста на същото районно в момент на притежание на високорисково вещество е задържан 25.годишен пловдивчанин. От дома на младия мъж на улица «Ружа» са иззети 1,63 гр. амфетамин.  

Служители на Пето РУ са установили и 29-годишен водач, седнал зад волана под въздействие на наркотини вещества. Впоследствие ниформените служители извършили претърсване в дома на мъжа, който имал  криминални прояви. В жилището му  в бл. 48 в ЖК «Тракия» била открита и иззета марихуана с общо тегло 20 грама. Лицето е задържано за 72 часа.