Солидно количество дрога и акцизни стоки без бандерол иззеха служители на полицейския участък в пазарджишкия квартал „Изток“. Вчера екипи от участъка провели полицейска акция в жилището на 21-годишен жител на същия кварта. Полицаите открили полиетиленов плик пълен със суха зелена листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид.

Намерени са и вечер подготвени  74 малки полиетилеови топчета, съдържащи от същия по вид дрога. Заедно с тях полицаите намерили заготовки за разфасоване и оформяне на дозите, електронна везна, както и множество лични документи оставени в залог на дилъра от негови клиенти. Иззета е цялата намерена дрога, която е с обща маса от близо 90 грама. Според криминалистите от нея е можело да бъдат изработени над 500 малки дози  с така наречената „къпана трева“.Дилърът е неизвестен на органите на реда до момента, няма криминални прояви и регистрации. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него е образувано досъдебно производство, което е под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

В хода на полицейските действия служителите на полицейския участък спрели за проверка и лек автомобил „Рено“, управляван от 57-годишен местен жител. Мъжът превозвал с колата си три полиетиленови чувала с общо 30.4 килограма сух нарязан тютюн без бандерол. Стоката е иззета, а спрямо притежателя и се води бързо производство.