Мащабна акция на пътя е проведена в Пазарджик областта.В региона в нея са взели участие служители от пътна и охранителна полиции. На кръстовище в Пещера автопатрул извършил проверка на 29-годишен пещерец. У него бил открит полиетиленов плик със суха листна маса от глави и съцветия. Последвал полени наркотест, който реагирал положително на марихуана. Общото количество на намерената дрога е над 9 грама.

Сходен е и случая с 20-годишен мъж от Пазарджик. На пътя между Пазарджик и село Бошуля той бил спипан с близо половин грам кокаин.

По време на засиления контрол по пътищата през двете денонощия служители от пътна и охранителна полиция са засекли общо 6 водачи седнали зад волана след употреба на алкохол. Показателите на дрегерите варират между 1.38 и 2.56 промила. Един шофьор е засечен да управлява мотоциклет без регистрационни табели, а друг поставил на „БМВ”-то си чужди. И десетимата мъже са задържани в арестите на полицейските управления в областта. Спрямо тях се водят бързи производства.