Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 82-годишният мъж от Хисаря, опитал да залее с бензин полицаи, а после стрелял по тях с газов пистолет.

Петко Куковски е обвинен, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицейски служители.

Както съобщихме, вчера е бил получен сигнал, че в Хисаря, били струпани строителни отпадъци на улица "Христо Ботев", непосредствено до дома на агресивния мъж.  Първоначално на мястото отишли служители на община Хисаря. Те били посрещнати от възрастния мъж, който започнал да ги заплашва. Обвиняемият взел туба с бензин и залял дрехите  на единия от служителите на общината. Потърсено е било съдействия от полицията.

 На място пристигнали дежурни униформени полицаи, които също били посрещнати от възрастния мъж. Той държал газово оръжие, законно притежавано, и стрелял срещу един от тях от разстояние 4-5 метра. Обвиняемият отправил заплахи, че ще ги залее с бензин и запали, както и други закани. Агресивният мъж е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.  По-късно арестът му е удължен на 72 часа.