Общо 7 души са били задържани за 24 часа по време на акцията срещу фалшивите маркови стоки в Пловдив, за която TrafficNews.bg съобщи първи.

На двама от тях прокуратурата е повдигнала обвинение и е взета мярка за неотклонение “парична гаранция” от по 10 хиляди лева за всеки от тях.
Припомняме, че голямо количество стоки, обозначени с логото на известни марки, са иззети при операция в Пловдив. В хода на проведената в сряда акция служители от отдел “Икономическа полиция” извършили проверка в търговска база на бул. “Шести септември”. В пет складови помещения те попаднали на около 25 000 чифта спортни обувки и дамски ботуши, означени с емблеми, сходни или идентични с тези на различни световноизвестни марки без необходимите документи, уреждащи съгласието на правопритежателите., казват от полицията.

Част от артикулите били подготвени като пратки за продажба с помощта на куриерска фирма.

Освен това имало множество разписки за наложен платеж и списъци с имена, срещу които фигурирали определени суми. Инспекторите открили също и електрическа преса, обущарски инструменти, голям брой метални знаци и самозалепващи ленти с логото на защитените търговски брандове. В условията на неотложност били претърсени и три жилища в областния град, от където са иззети счетоводни книжа, около 8000 турски лири и 370 щатски долара и стикери с логото на световните производители. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив.

С акцията напрактика е разбит така наречения цигански продавалник. ВИЖТЕ ОЩЕ ВЪВ ВИДЕОТО ТУК

TrafficNews.bg