Ден след акцията на икономическа полиция срещу търговията с фалшификати на маркови стоки се оказва, че е разбит „циганския продавалник”, научи екслузивно TrafficNews.bg. Хората са си поръчвали онлайн и са получавали пратките си чрез спедиторски фирми. Наш репортер беше днес в „циганския” мол, където се предполага, че също зареждат „маркови” стоки от този склад.

„Няма такова нещо! Нямаме фалшива стока!” – коментира пред TrafficNews.bg жена от ромски произход, която има магазин за спортни стоки.

Оказа се, че никой от продавачите и собствениците на магазини в мола в ромския квартал Столипиново, не знаят за съществуването на този склад, както и за акцията, която се състоя вчера. Разбира се, не знаеха и за фалшива стока.. Или може би им бе по-изгодно да се правят, че не знаят.

Припомняме, че при операцията бяха конфискувани стотици чифтове маратонки - ментета на марките "Адидас", "Найк". Достъп до склада са имали ограничен брой хора, а собствениците сами са изнасяли стоките, за да запазят мястото в тайна. 

Видео от акцията вижте ТУК!

TrafficNews.bg