Шест нови случая на пияни водачи зад волана установиа полицията в Пловдив, съобщи GLAS.bg. 

Така задържаните за последното денонощие стават 14. Сред тях са двама дрогирани и петима, в чийто автомобили са открити наркотици. Само пияните са 17 души. 

Куриозен е случаят на шофьорка, която седнала зад волана с 2,93 промила алкохол в кръвта. Навлязла в насрещното движение на булевард и се ударила в стълб.

„Установена е водачката. Установено е с техническо средство употребата на алкохол в издишания въздух. Водачката е задържана”, съобщи пред GLAS.bg инспектор Ботьо Гиргинов от „Пътна полиция”-Пловдив.

Подробностите – във видеото.

Над 1000 са нарушителите на 24 часа в района на Пловдив. Над 300 души са заловени да шофират с превишена скорост. Част от тях са карали на пътя с между 80 и 100 километра над допустимата скорост за града. 

Друг куриозен случай е отново с жена, седнала зад волана с 2,7 промила алкохол и обърнала автомобила си в събота вечерта. С премахването на КПП-тата от областните градове са скочили и случаите на нарушения. 

„Трафикът се увеличи. Ние анализираме причините за възникване на нарушенията и катастрофите и при необходимост ще насочим сили и средства, където е необходимо”, заяви още Гиргинов. 

Акциите на МВР в цялата страна продължават.

Пловдивчанка с 3 промила навлезе в насрещното и самокатастрофира ВИДЕОЖената е задържана от полицията