На общо 33 сигнала са реагирали огнеборци и спасители от РДПБЗН-Пазарджик за времето от петък до днес.
По характерни случаи:

- В петък вечерта е получен сигнал за пожар в стопанска постройка , намираща се в землището на село Говедаре. На мястото пристигнали два противопожарни автомобила и дежурната смяна пожарникари. След около два часа огънят бил напълно потушен. Унищожени са покривна конструкция, 115 бали с фураж. Спасена е намиращата се в близост сграда.

- Сигнал за пожар в навес и лятна кухня в Панагюрище бил подаден вчера следобед в местната противопожарна служба. На мястото се отзовала дежурната смяна огнеборци с един противопожарен автомобил. Пожарът е ликвидиран, но стихията унищожила покривната конструкция, битова техника и обзавеждане, опушени стени.

- Тази нощ около 04.20ч. е горял навес на улица „Марица” в Пазарджик. В резултат на това са унищожени навеса, намиращите се в него 4 куб. метра дърва за огрев и иглолистен материал.

Най -много са случаите на пожари на сухи треви, стърнища и отпадъци. Пожарникарите са реагирали на 21 подобни сигнала на територията на цялата област. Благодарение на навременната им намеса не са нанесени щети на граждани, на горския и полския фонд.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg