Полицаи спипаха 23-годишен надрусан шофьор от Маноле. Младият мъж бил спрян за проверка на 7 януари в село Белащица на 7 януари. Той бил с неадекватно поведение и проверяващите го отвели в районното управление, където го проверили с Драг чек. При тестването е установена положителна проба за употреба на канабис.

Надрусан шофьор бил хванат и на улица „Дрин“ в Пловдив 41- годишен мъж, управлявал лек автомобил Фиат Мултипла. По случаите са  започнати досъдебни производства за престъпление. Двамата са задържани със заповед за 24 часа.

Междувременно ма пловдивския булевард "Пещерско шосе" до № 57, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил Мазда Премаци, управляван  от 46- годишен мъж от града. При извършена проба за алкохол  с дрегер, същия отчел положителна проба с концентрация от над  2 промила алкохол в  издишания въздух. На водача е съставен АУАН и му е издаден талон за медицинско изследване, като същия е отказал да даде кръвна проба в УМБАЛ "Св. Георги". Мъжът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа .

Полицаи от Стамболийски пък хванали шофьор с фалшива шофьорска книжка. Униформените спрели за проверка лек автомобил Ауди, собственост на 26-годишен мъж от село Черногорово. Автомобилът бил управляван от 27-мъж от  Перущица. При извършената проверка възникнало съмнение за неистински официален документ , а именно шофьоркста книжка, образец Кипър, издадено на негово име. Случаят е докладван на дежурен районен прокурор. Образувано е бързо производство за престъпление.