Тежка катастрофа между два леки автомобила стана по обяд в района на столичния квартал „Павлово“, в посока Перник.

Една жена е загинала на място, други четирима - 3- ма мъже на 18 г. и една жена на 54 г., са пострадали и са откарани в болница. Инцидентът става на прав участък, между бул. „А.С. Пушкин“ и Горнобански път, на бул. „Цар Борис III“, предаде НоваТв.

Сигнал за случилото се е постъпил в пресслужбата на Вътрешното ведомство към 13:00 часа. Джип, шофиран от 18-годишен младеж, който е с книжка отскоро, навлиза в насрещното движение и удря „Рено“ пикап с благоевградска регистрация, в което са пътували мъж и жена.

Жената загива на място. По непотвърдена информация тя е на 72 години. В джипа са се возили трима души - всичките на 18 години. Пострадалите са откарани в „Пирогов“. Водачът на пикапа, който возил загиналата - майка на негов приятел, е един от тях.

Младежът  е изпаднал в нервна криза, след като научил, че е убил човек. Срещу него вече има образувано досъдебно производство за причинена смърт на пътя.

В района на катастрофата движението бе затруднено. Образувани бяха километрично задръстване по бул. „Цар Борис III“, в посока Перник. Пътни полицаи оказват съдействие.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg