Арестуваха 15-годишен пловдивчанин за поредица от кражби.  Тийнейджърът бил заловен в неделя, непосредствено след като на паркинг пред търговска верига на бул. „България“ разбил лек автомобил „Шевролет“ и задигнал чантичка с документи, 250 лева, мобилен телефон и други вещи.  Междувременно станало ясно, че в петък по подобен начин тийнейджърът откраднал 200 лева от лек автомобил „БМВ“ на бул. „Васил Априлов“.

В събота пък влязъл с взлом в заведение за бързо хранене на същия булевард и взел към 60 лева и мобилен апарат. Младият пловдивчанин е с множество криминални регистрации и осъждан.  С полицейска заповед той бил задържан за едно денонощие. Впоследствие мярката му за неотклонение е удължена до 72 часа с постановление на районен прокурор.

Междувременно полицаи от Раковски разкрили автор на домова кражба. Разследването стартирало в неделя по сигнал от 25-годишен жител, който установил, че между 17.30 часа и 18 часа от къщата му били задигнати над 1000 лева. При организираното незабавно издирване още същия ден в районното управление бил отведен 18-годишен младеж от града. Срещу него е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

45-годишна жена от Асеновград пък била задържана за кражба на ток. При проверка вчера било установено, че тя е създала условия за непълно отчитане на потребената електроенергия на адрес в квартал „Баделема“.