12 години затвор при първоначален строг режим е присъдата на 48-годишната Мариана Пейкова, която на 24 юни миналата година прободе смъртносносно с нож партньора си Йордан Иванов.
 
Припомняме, че във фаталната нощ на 24 юни миналата година двамата пресушили шише алкохол, последвала люта кавга и чупене на бутилки. Марияна наръгала Йордан с нож в корема , след което той изпушил една цигара, двамата си легнали и заспали. Събудила се само Марияна, която си тръгнала без да разбере, че мъжът й е мъртъв. Последвал арест, а след това и признание за вина. 

Марияна даде пълни обяснения за отношенията си с жертвата и фаталната нощ. 

Жената, убила любовника си в Пловдив: Залитна и се дупна в ножа, защитавах се

„Йордан продължаваше да пие на масата. Той пак почна с тупаниците. Аз взех ножа, за да го изплаша. Той стана, ядоса се и ме разтърси за раменете. Залитна и тогава се е дупнал. Не знаех, че е наръган. После се кротна. Каза, че го боли корем и си легнахме. Аз също заспах", заяви Мариана в съдебната зала.

Според съдебномедицинската експертиза механизмът на извършване на престъплението е от удар с нож в областта на коремната кухина на пострадалия Иванов. С оглед на събраните доказателства по делото не се установява подсъдимата Пейкова да е нанесла прободно-порезните рани при неизбежна отбрана. 

Като смекчаващи вината обстоятелства бяха отчетени чистото съдебно минало, влошеното здравословно състояние, както и частичните самопризнания, направени от подсъдимата Марияна. Като отегчаващи вината обстоятелства съдът отчете лошите характеристични данни на подсъдимата, както и обстоятелството, че деянието е извършено след  употреба на  алкохол. 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.