Скандалът между Лариса Кътова и Стоян Алексиев ще бъде разгледан от Етичната комисия на ГЕРБ днес или утре. Това сподели пред журналисти кметът Здравко Димитров, който още миналата седмица се е срещнал с местния ръководител на партията Иван Тотев. Както вече съобщихме, днес има партийна сбира, на която трябва да дойде и градския лидер Иван Тотев, за да се вземе партийно решение.

"При всички случаи е неприятно. Имах среща с Алексиев. Казах му, че лично аз бих постъпил по друг начин, но всеки гледа нещата под различен ъгъл. Бих я викнал, бих си поговорил с нея и нямаше да я кача на колело", коментира кметът Здравко Димитров. 

"От една партия са. Би трябвало да намерят начин да работят заедно. Ако са стигнали дотам, че да не могат, ще търсим друг вариант", допълни Зико. Той заобиколи въпроса, касаещ съдържанието на жалбата, подадена от Кътова, изтъквайки, че така или иначе същата е отнесена до органите на реда от самата нея. 

Припомняме, че скандалът се разрази в края на миналата седмица, когато Стоян Алексиев уволни заместничката си Лариса Кътова. Повод за освобождаването ѝ станаха "практики от времето на предишното управление". Според Алексиев Кътова не е идвала на работа и искала да подписва договори само с избрани от нея фирми. Зам.-кметицата пък твърди, че е подписан договор на двойни цени за детска площадка на ул. „Борба”.

Преди Алексиев да уволни Кътова той е издал заповед, в която й се вменяват допълнителни отговорности. Тя е трябвало да обикаля района със служебен велосипед, като на няколко пъти в заповедта е било подчертано превозното средство, и да следи за незаконните сметища.

Самият председател на структурата на ГЕРБ в "Северен" Стефан Дедев сподели по-рано днес, че е разбрал за случилото се от медиите.

„Чисто политически - Алексиев не постъпи правилно. Ние се събрахме преди една година и го издигнахме за районен кмет. Партийната лоялност изисква да се съобразява с това. Работили сме  за него, като сме му организирали кампания, ходили сме го представяме пред граждани… а той – не се обажда от една година. Не се консултира или съобразява с нас като взима решения за управлението на района, както и при подобни ситуации”, изтъкна Дедев.

След днешната сбирка ще стане ясно дали ще има партийна санкция за един от двамата кадри на ГЕРБ или и двамата.

Стефан Дедев: Стоян Алексиев не е прав – ние работихме за него, а той не се консултира с насПрокуратурата ще каже кой е крив и кой е прав, каза шефът на партийната организация в Северен