Доналд Тръмп ще освободи Белия дом в рамките на законоустановения срок, ако преброяването на гласовете на общите избори е било честно. Това съобщи в петък водещият на Fox News Джералдо Ривера след разговора си с Тръмп.

„Той ме увери, че е реалист и ще постъпи правилно. Направи ми впечатление, че, ако ситуацията не е в негова полза, ако бъдат отчетени всички легитимни подадени гласове, той ще следва Конституцията на САЩ. Той ще освободи президентския офис в конституционните срокове“, информира Ривера.

„Не останах с впечатление, че замисля да свали избрания ръководител. Той е настроен за честна битка“, добави журналистът. 

Припомняме, че настоящият президент внесе жалби в няколко съдилища с искане за повторно преброяване на гласовете. Той е категоричен, че изборите са били манипулирани. Първата дама пък пренебрегна традицията да покани своята наследница в Белия дом. Появиха се и твърдения, че държавният глава няма да предаде властта. 

Тръмп публикува доказателства за изборна измамаРепубликанецът все още не е признал поражението си на президентските избори