Децата на министри, прокурори, депутати и др.  властимащи са орисани да са под прожекторите, а хората смятат, че трябва да бъдат за пример.  Но именно родените със "сребърна лъжичка" нерядко се оказват от другата страна на закона. Случаите, в които синове и дъщери на работещи за държавата прекрачват закона и  извършват дори тежки престъпления, не са единици. Какви са причините - лошо възпитание, чувство на безнаказаност или обикновена алчност?  

TrafficNews припомня няколко случая, в които "наследниците" посрамиха фамилиите си.   

Само пред дни София бе шокирана от едно разкрито убийство. Тялото  на Кирил Русев  беше открито в морга с фалшиви документи и подготвено за кремация. Преди да се стигне до убийството с огнестрелно оръжие , жертвата е била отвлечена от похитителите си и измъчвана. Очаквано, мотивът за тежкото престъпление е борч на жертвата от  400 000 евро .

Не след дълго софийската полиция стигна и до извършителите на тежкото деяние. За изненада на всички един от арестуваните за това убийство се оказа синът на бившия финансов министър Стоян Александров, който съвместно с погребален агент опитали да укрият извършеното престъпление. Именно бащата на Александров е  дал сумата на жертвата преди години и неизплащането на дълга е възродил конфликт.

Двамата мъже взимат решение да напуснат държавната граница, за да си осигурят сигурно алиби, като единият от тях минава със самоличността на жертвата. На този етап вече има и уволнени служители от Гранична полиция, които вероятно са допуснали това да се случи. 

Въпреки блестящата кариера на бившия финансов министър, малко преди да се спомине, той бе обвинен в лихварство от двама души, единият от които е убитият Кирил Русев. Ако съдим по историята, вероятно Стоян Александров е предал занаята на собствения си син, срещу който има регистрирани  и жалби за лихварска дейност. Арестуваният министерски син далеч не е достигнал развитието на баща си, а дори лихварският му бизнес завърши злощастно в софийския арест.

Убийците на Кирил Русев излезли с неговите документи и телефон в Сърбия, за да си осигурят алибиТрима гранични полицаи са им съдействали, вероятно ще бъдат уволнени дисципрлинарно

Дъщерята на бившия премиер и наследник на българската корона Симеон Сакскобургготски също изложи аристократичното си семейство. Калина Сакскобургготска беше направила лека катастрофа преди няколко месеца,  без жертви, но след употребата на алкохол и във видимо неадекватно състояние. Тогава баща й Симеон Сакскобургготски определи случая като „малък инцидент”, а шумът около него той обясни с потеклото на княгиня Калина. Тежка е царската корона!

Прокуратурата прати на съд Калина Сакскобургготска

Калина Сакскобургготска се яви в полициятаКнягината е с мярка за неотклонение "подписка"

Ако се върнем назад във времето можем да си спомним за Георги Филипов Боков, синът на някогашния шеф на БНТ, ръководен деец на БСП, президентски съветник, началник на кабинета на премиера Станишев и депутат Филип Боков. 

Младият Боков бе тръгнал по стъпките на майка си, която страда от клептомания и така бе започнал с кражбите. Няколко пъти през годините той е  залавян и осъждан за кражби на автомобили. За първи път е  бил арестуван през 1993 г. , а авторитетът му бе на най-арогантния и ненаказуем автокрадец в страната.

 Боков бе стигнал до там да пребие собствената  майка Юлия заради 2000 лв. През 2006 той нахлул в жилището й в столицата и поискал тя да му върне сумата, която преди време й дал за операция. Юлия обяснила, че няма пари и тогава Боков започнал да я удря по лицето и корема.  Боков предизвика няколко тежки катастрофи, а в последната загина заедно със съпругата си. 

Прокурорският син Васил Михайлов от Перник също се прочу и стана причина баща му да загуби работата си.  Неговата личност на " агресивен бияч" и купищата побои и заплахи, в които бе замесен, бяха водещи новини в медиите. Прокурорският син  бе обвинен в 8 престъпления - закана за убийство, три средни телесни повреди, две леки телесни повреди и две за хулиганство. Неговата приятелка също бе сигнализирала за тормоз от негова страна към нея.  Всички българи се чудиха как по-точно син на прокурор може да има толкова надменно и безпризорно държание.  Месеци, след като баща му освободи поста си като прокурор в Перник пъзела някак се нареди. Тогава излезе информация, че бащата е набил майката на Михайлов, но по-късно жената се отрече от жалбата си. 

Недосегаемите! Прокурорски син бие и снима, кметски - заплашва хора, че ще ги запалиСемейните връзки или бездействието на полицията е причината за арогантното поведение на тези хора?

Иван Белишки, но по -известен в медийната среда като синът на дългогодишния кмет на Панагюрище- Никола Белишки, "прослави" фамилията си с редица арести и престъпления.  Той бе заснет преди 5 години със скрита камера на TrafficNews как върти незаконна търговия с антики, а след това и арестуван. Две години по-късно кметския син бе помлял няколко автомобила и витринно стъкло на търговския обект. След инцидента Белишки напуснакл  местопроизшествието и се бил укрил. Малко по-късно 24-годишният мъж бе задържан, а полицаите намерили возилото на пътя за село Панагюрски колонии. Криминалното му досие е далеч по-голямо от това. Белишки бе арестуван за умишлено причиняване на пожар на чужд имот – сухи треви и ниска растителност в землището на кюстендилското село Ломница, по време на задържането си той е бил въоръжен. Синът на панагюрския кмет дори бе успял да рани и полицай. 

Последното му провинение бе за заплахи с оръжие към депутат от "Възраждане". Това са само част от нарушенията на закона от страна на Белишки, като тук са изключени множеството дребни случаи, с които кметския син се е забърквал.

Пуснаха под домашен арест Иван БелишкиСинът на кмета на Панагюрище ще бъде с електронна гривна

Арестуваха Иван Белишки, заплашил с пистолет депутат от "Възраждане"Народният представител бил заплашван редовно от него

Арестуваха Иван Белишки след среднощното меле в ПанагюрищеУстановени са и лицата, които са пътували в колата с него

Две са и провиненията на сина на депутата от ГЕРБ д-р Лъчезар Иванов. През 2014 година 17-годишният депутатски син бе обвинен за обир на бензиностанция. Георги Иванов е бил арестуван  след въоръжен обир на бензиностанция в София. Години по-късно се оказа, че същият бе избягалият от катастрофата с Милен Цветков младеж, който се  е возил в автомобила на Кристиян Николов. 

В медиите излезе информацията, че  Иван Танев, който е син на бившия български министър на земеделието Георги Танев ще бъде съден в Букурещ  за измама с европейски средства за 45 млн. евро. Случаят е от 2019 г, а Танев с прякор Универсалния се издирваше от 2012 г. Той бе обвиняем за кражби на ДДС и в България, но до дело срещу него така и не се стигна.