"Уважаеми сънародници, днес се случиха две неща. Първо: “Има такъв народ” върна мандата за съставяне на правителство.
И второ: ГЕРБ, БСП и ДПС показаха защо “Има такъв народ” трябваше да върне мандата". Това написа Слави Трифонов преди минути в профила си във Фейсбук. 
 
Припомняме, че кандидатът за премиер на ИТН Антоанета Стефанова върна мандата на президента тази сутрин, в момента, в който го получи. Междувременно трябваше да стартира редовното заседание на Народното събрание. Днес то трябваше да гласува промени в Закона за политическите партии и Изборния кодекс. Внесен е и проект за създаване на Временна анкетна комисия за установяване и проверка на законосъобразността на изграждането на всички обекти, находящи се на територията на Лесопарк „Росенец“. Депутатите обаче не приеха Дневния ред, като повечето от тях гласуваха с "Въздържал се". Въпреки че карантината му изтече преди няколко дни, Трифонов не бе забелязан в парламента. 
 
Бойко Борисов пък нарече действията на партията на Трифонов "национално предателство".

„Днес е тъжен ден и той съвпада с национално предателство. За една шепа парички тези хора предадоха Господа, предадоха мечтите, очакванията на много хора. Ние приемаме, че са ни поставили първи, но искат някой да ни контролира. Те искат диктатура. Да искаш абсолютно мнозинство, за да може само каквото искаш да става - това е диктатура. Ще ни вкарат в огромна политическа криза, ще касират и изборите след това. Служебното правителство ще остане, заяви министър-председателят в оставка.

"За съжаление, по нито една тема нямаме реален опонент. Видяхме - скриха се. Колкото повече виждат, че са некомпетентни, неготови да управляват, толкова по-злобни стават. А ние им казахме: Ето - управлявайте, само проявете политически кураж", допълни той.

Борисов за ИТН: Искат абсолютно мнозинство, за да си правят каквото искат, това е диктатураНяма ли да си ходим вече? Цяло лято искаха да се махаме, сега се мотаят, попита премиерът