„Днес е тъжен ден и той съвпада с национално предателство. За една шепа парички тези хора предадоха Господа, предадоха мечтите, очакванията на много хора. Ние приемаме, че са ни поставили първи, но искат някой да ни контролира. Те искат диктатура. Да искаш абсолютно мнозинство, за да може само каквото искаш да става - това е диктатура. Ще ни вкарат в огромна политическа криза, ще касират и изборите след това. Служебното правителство ще остане. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на заседание на Министерски съвет. 

"За съжаление, по нито една тема нямаме реален опонент. Видяхме - скриха се. Колкото повече виждат, че са некомпетентни, неготови да управляват, толкова по-злобни стават. А ние им казахме: Ето - управлявайте, само проявете политически кураж", допълни той. 

Борисов категорично отрече, че следващото правителство остава без финансов ресурс, тъй като не е приета актуализация на Бюджета. Това заяви и Ананиев, който изтъкна, че днес са приети допълнителни 83 милиона лева за възнаграждения на медици. 

"Сутринта при връчване на мандата президентът на България изрече поредната неистина. Обвини правителството, че е направило актуализация в бюджета. Държа да отбележа, че всички разходи за тази година са финансово обезпечени, извънредните, свързани с Ковид-19, в това число - за бизнеса и домакинствата, са осигурени и за месец май, и за юни. Тези 83 милиона са за месеците май и юни", коментира той. И допълни, че следващата седмица с министър Сачева ще внесат проект за допълнителни 240 000 000 лв. за социално-икономическите мерки за семейства и бизнеса. 

"Ама защо си губиш времето да ги гледаш, не мога да разбера? Колко седмици, няма ли да си ходим вече? Цяло лято искаха да си ходим, сега месец и нещо се мотаят. Те трябваше да имат правителство, да са актуализарали бюджет, да направят каквото лъжеха хората. Защо не са го направили?", прекърсна го Борисов. 

"Искам да знаят хората, че на фона на цялата безотговорност, при 165 души антиГЕРБ, антиСДС, антипатриоти, нямате кворум. Кворумът е задължение на управляващите, на тези които единодушни си избраха председатели, зам.-председатели и комисии", коментира той.  

Военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че днес в парламента са се опитали да прокарат едно безконтролно гласуване в чужбина, но не са успели  да съберат мнозинство.

„Лесно се плюе по кабеларката, друго е да станеш сутринта в 7:00 часа и да отидеш на работа. Погледнете с каква кола отиде при президента, онзи, където му връчиха фес…”, каза Каракчанов.

Премиерът попита с каква кола е отишъл, че му е станало интересно.

„Аз не ги гледам, че започвам да агресирам, казват обичай врага си…. ама”, отвърна Борисов.

„С Фолксваген за 70 000 лева, колкото е колата на министъра, зам.-министъра и началника на кабинета. Аз карам кола от 95-а година. Те какви им бяха първите решения  - да си вдигнат заплатите до 10 000 лева и да се качат на служебните мерцедеси”, каза Каракачанов.