"Дичо се изгаври с мен! Нито пея по този начин, нито изглеждам по този начин. Изпълнението му беше некадърно, разочарован съм от него." Това изригна пред "България Днес" фолклегендата Сашо Роман.

Повод за гневните му думи беше превъплъщението на Дичо по време на последния епизод на "Като две капки вода". В понеделник вечерта поп певецът влезе в ролята на чалгаря с най-хитовото му парче - "Мой ангеле". С имитацията си Дичо стана големият победител на вечерта, а журито и публиката избухнаха в бурни аплодисменти.

След края на шоуто стотици фенове на „Капките“ възнегодуваха, че Дичо се е изгаврил с колегата си и изпълнението му е било пълна пародия.

"Тази песен само Сашо Роман може да си я пее... Преигра и го удари на пародия, което си е подигравка с тази емблематична песен!" и "Пародия, а не мога да повярвам, че публика и жури са на крака. Да не би да гледаме и слушаме различно предаване", бяха част от гневните коментари към случилото се в предаването. Оказа се, че и самият Сашо Роман не е щастлив от това, което е видял на малкия екран. 

"Разбрах, че Дичо се оправдава, че имало ромски елементи в песента и затова не му се получило точно. Това е тъжна песен, а беше превърната в нещо нелепо. Не трябва само глас за това парче, а и да се изпълни с чувство. През годините много хора се опитваха да ме имитират, но на никого не му се получи. Няма кой да има моя глас", категоричен бе пред вестника ретро певецът.

"Чрез вашата медия искам да призова Дичо на музикален дуел, за да се види кой от нас двамата е по-голям певец. И не говоря да пеем попфолк. Мога да му покажа музикалните си способности в поп музиката и естрадата. Ще се дуелираме и истината ще се види. Положението ще е той или аз", каза още фолкаджията.

Сашо Роман призна, че избягва да гледа музикални формати по телевизията, защото се е разочаровал през годините. Направил изключение за „Капките“, за да види в каква светлина ще го представят.

Продуцентът Маги Халваджиян често е обвиняван от зрителите, че представя чалга песните и изпълнителите в неблагоприятна светлина, за да изглаждат пародийно. Въпреки нападките Дичо спечели първото място в понеделник вечерта. "За първи път в шоуто имаме 60 точки за участник преди резултатите на публиката", анонсираха водещите преди ключовия момент за епизода.

"Много хубаво парче! Сашо Роман е голям!", заяви в първите секунди след имитацията си Дичо. А журиращите Фънки, Хилда Казасян и Любо Киров го похвалиха, че се е справил съвършено и напълно заслужава победата.

Поп певецът: Приемам хвърлената ръкавица!

- Дичо, Сашо Роман заяви пред нашия вестник, че е разочарован от изпълнението ти. Приемаш ли подобна критика?

- Не знам защо не е доволен. Пълното единодушие на журито и останалите участници, както и реакцията на публиката показват, че съм се справил добре. Доволен съм от себе.

- Сашо Роман е сърдит, че не си имитирал точно пеенето и визията му.

- Винаги го има този момент, че едно изпълнение може да стане леко пародийно. Получава се едно преиграване, което отстрани може да не бъде одобрено. Спомням си преди години, че ме имитираха и мен. Тогава и аз не бях доволен, че бях представен по определен начин. Затова и донякъде сега мога да разбера разочарованието на Сашо.

- Сашо Роман те предизвика на дуел, в който да пеете парчета в твоя музикален стил, за да се види кой е по-добър певец. Приемаш ли?

- Приемам дуела! Не се страхувам от музикални предизвикателства.

Дичо срази България с образа на Сашо Роман ВИДЕОПевецът стана безапелационен победител в шоуто "Като две капки вода" с песента "Побелях и остарявам"