Въпросът с вноса на боклук е коментиран и с премиера Борисов и главния прокурор, които са поискали бързи действия. В следствие на това са направени оперативни центрове. Това сподели пред 24 часа министърът на околната среда и водите Емил Димитров, малко след като прокуратурата съобщи за ареста на неговия заместник. 

"ТЕЦ-ове престанаха да получават отпадъци, няма да ги горят, оставили сме само три циментови завода с чиста технология и един ТЕЦ с много малки количества, обясни още той. 

Димитров бе категоричен, че министерството съдейства на органите на реда, но отказа да коментира въпроси, свързани с ареста на Красимир Живков. Той поясни, че заместниците му се назначават от премиера и единствено той може да поиска оставката им. 

"Работих много добре с него. Притеснен съм, защото ще трябва да работя сам и ще ми е трудно", каза - Ревизоро. Още сутринта той е разпоредил няколко проверки в страната, изпратени са мобилни лаборатории, мобилни групи и експерти на адреси на обекти под контрола на министерството. 

Заместник-министър с белезници! Разследват схема за внос на отпадъциЗадържаният оказвал натиск на служителите на МОСВ