Патосът и  вярата, с която стартираха протестите срещу правителството в Пловдив са на изчерпване. Организацията  е на ниво детска градина, а отношенията между хората, които имат претенции да са начело на демонстрациите - също. Това стана видно снощи по време на „големия”  седмичен протест.  Шествието бе значително по –рехаво от първите протести, когато през Тунела минаваха по 8-10 000 демонстранти.  Снощи на площад „Съединение” се събраха не повече от 1000  души, които докато стигнат Тунела се стопиха на 500. 

На кръстовището на баня Старинна ги очакваха строени в шпалир 40  жени полицаи  и тук там по някой полицейски началник. Иновативният подход  на ръководството на Областната дирекция рязко свали нивото на агресия. Палатки така и не бяха разпънати, тъй като такива нямаше. По-късно се оказа, че единственият пловдивчанин подготвен за „къмпинг” е бил отведен за справка в полицията. 

След кратки аплодисменти  за дамите в униформа, протестът се раздели, като част от демонстрантите потеглиха към кръстовището на „Шести септември” и „Руски”, което остана затворено за час.  Останалите заявиха, че „са се изморили” и седнаха на асфалта пред банята да починат.  Неколцина се бяха подготвили и със сгъваеми столове за къмпинг.

Разделянето на протеста обаче предизвика разнобой сред организаторите. Асен Костов бе обвинен, че е нарушил предварителните уговорки и вместо да останат всички на Чифте баня, той е позволил на протестиращите да тръгнат към „Руски”. „Пълен провал!” заяви Стойчо Андреев, който е заместник на Костов в сдружението „Да спасим парка зад хотел Санкт Петербург”. Костов го контрира, че не са се разбрали, защото Андреев не му вдигал телефона.

Протестиращ се възмути, че Костов е призовал демонстрантите да аплодират полицаите. „Тук са само жени. Никой не взема този протест на сериозно. Ако се притесняваха от нас, тук щеше да има мъже с шлемове, палки и жилетки”  коментира той.

  

Други пък го обвиниха, че си говори повече с полицията, отколкото с протестиращите.

Докато траеха пререканията , още протестиращи се изтеглиха от кръстовището, а от „Руски” се върнаха не повече от двайсетина души.  В 22 часа, когато изтече разрешителното за блокиране на булевардите,  зъболекарят д-р Антон Валдев  приватизира мегафона и се опита да нахъса останалите стотина протестиращи, които бяха позагубили революционния си плам.

Той призова онези, които искат протестът да премине в гражданско неподчинение, да се съберат плътно, „за да може, когато полицаите дойдат, да има поне един счупен нос от "нашите".

„Протестът свършва. Който остане, минава в гражданско неподчинение, за него няма нужда от разрешение. Ако има желаещи да не се подчиняват на статуквото, остават. Който остане - най-добре е да се съберем в по-компактна група в средата. Това означава гръб в гръб и да се хванем силно за ръце. В най-външния кръг да останат мъжете, вътре - жените. За да може, като започнат да ни дърпат полицаите, да има поне един счупен нос от нашите и утре вместо 200 човека, тук да има 3000 човека. Заповядайте - след 10 часа вече можете да дойдете да ни биете, призовава полицаите Валдев. Също така предложи на следващия ден да отидат на кръстовището , да оставят колите си там и да предизвикат задръстване. Зъболекарят заяви, че демокрация по мирен път не може да бъде извоювана и даде за пример гърците, които се бият по площадите.

Предложенията му бяха посрещнати без особен ентусиазъм , с изключение на няколко момичета , които  пиеха някакви напитки от непрозрачни чаши и скандираха обиди . 

В крайна сметка „Фронтът за освобождение” потегли към 4- то районно и кръстовището бе освободено без много пазарлъци. Част от най- шумните протестъри, възмутени от безславната абдикация, си тръгнаха, а останалите пристигнаха със знамена и тромби пред сградата на полицията на „Петко Д. Петков”. Там вече ги чакаха  освободения протестър, заедно с новата си палатка и 30 жени – полицаи.

 

 Водачите се снимаха с него, той даде интервюта  и последните двайсетина души потънаха в нощта с викове „Оставка”.