Важното е България да не остава без политическа опозиция. Това ще бъде пагубно за демокрацията. Това заяви днес президентът Румен Радев в с. Труд в отговор на журналистически въпрос за оттеглената оставка от лидера на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава добави, че Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки.

Румен Радев беше в село Труд, където участва в отбелязването на 150-годишнината от създаването на храма „Св. Троица“.

Запитан какво очаква от конгреса на най-голямата опозиционна партия, президентът посочи, че в България следва да има единна, сплотена политическа опозиция, защото в противен случай властта остава без коректив.

Помолен да коментира призива на митрополит на Николай за въвеждането на вероучение в българските училища, държавният глава посочи, че темата следва да се разгледа от съответните институции и да се използва опитът в Европейския съюз.

"Има място за такъв дебат. Децата растат и научават за религията не от училище – това са важни въпроси. Научават за нашите традиционни православни ценности също не от училище. В училище могат да бъдат изучавани такива неща. Но това е един сериозен дебат, който трябва да бъде обмислен", посочи още Румен Радев.

Нинова остана председател на БСП, след като се отказа от оставката сиКонгресът приключи само минути след изявлението й, в което отправи тежки критики към част от съпартийците си

Президентът Радев ще посети село Труд за празника на храма „Света Троица"Архиерейската света литургия ще бъде оглавена от митрополит Николай

Снимка: БГНЕС