Появи се скандално видео от битките между кучета, които са били организирани в Пловдив. На кадрите се вижда как две животни се давят в центъра на импровизирана арена. През това време мъж ги насъсква, стоейки буквално на сантиметри от тях. Друг мъж също обикаля около кървавия въргал на четириногите.

Над 40 питбули бяха спасени при акция на Криминална полиция, както ви съобщи TrafficNews.bg. Това стана при разкриването на арена за кучешки боеве на ул. "Георги Бенев" в Пловдив. Ченгетата реагирали на сигнал, след като в квартала са открити няколко изхвърлени полумъртви стари питбула.

В бивша фабрика за хотелско оборудване те се натъкнали на истинска ферма за кучета- бойци. Открити са около 15 кутрета - развъждани и обучавани да се бият, както и възрастни питбули, завързани на дебели метални вериги в двора до сградата. 

Фабриката е собственост на пазарджиклията Иван Иванов - бивш полицай, който преди повече от 20 години напуснал системата и заедно с брат си Коцето Бургията се занимавали с дрога, внос на скъпи автомобили и организиране на незаконни кучешки боеве и залагания. Иван и синът му за задържани за 24 часа. 

Подробностите по кървавата тема четете ТУК

Вижте ВИДЕОТО (18+) от бой между четириноги в Пловдив:

 

Четириногите гладиатори - хоби на няколко богати пловдивски фамилии - четете ТУК

TrafficNews.bg